Detoksikacija organizma uz caricu papaju

Detoksikacija organizma

Detoksikacija organizma caricom papajom – istina ili mit?

Detoksikacija organizma caricom papajom koristi se još od davnina! Sjemenke papaje korištene su u kineskoj tradicionalnoj medicini za čišćenje jetre od toksina.  Studije su pokazale da ćete se uvođenjem papaje u prehranu osjećati lakši i zdraviji!

Ova zanimljiva egzotična biljka može obraniti organizam od nekoliko štetnih tvari, posebice kada se radi o izbacivanju štetnih mikroorganizama iz crijevnog trakta! Carica papaja čisti masnu jetru, a jetra je izuzetno važna za detoks organizma. Carica papaja pomaže i u dizajnu imuniteta, tako da je učinak dvostruki!

Na koji način carica papaja pomaže u detoksikaciji organizma?

Kao bogat izvor vitamina A i C, papaja pomaže jačanju imunološkog sustava uklanjanjem toksina iz tijela. To pomaže spriječiti bolesti i infekcije te ojačati organizam.

Detoksikacija organizma

Ako niste sigurni na koji način i kako konzumirati caricu papaju, pročitajte ovdje!

Postoji nekoliko načina na koje možete uključiti papaju u svoju prehranu, a kako se carica papaja kod nas najčešće može pronaći u obliku čaja ili praha, ovdje ćemo napisati par primjera kako ih unijeti u organizam uz sasvim male izmjene svojih jelovnika.

Zamijenite svoju omiljenu kavu šalicom čaja od suhog lista papaje na tri dana i gledajte kako se Vaše tijelo vraća u život. Popijte šalicu čaja od papaje nakon svakog obroka. U čaj možete dodati med – crijeva vole med jer sadrži antibakterijska svojstva koja pomažu brzoj probavi!

Dodajte papaju u svoju salatu! Salate mogu postati još zanimljivije ako ih bogatite korištenjem gusto kuhanog čaja papaje kao preljeva ili korištenjem praha carice papaje kao začina.

Ako volite crni papar – zamijenite ga na nekoliko dana prahom carice papaje. Prah carice papaje učinit će više čuda za vaše tijelo od crnog papra!

Napravite zeleni smoothie i dodajte žličicu praha carice papaje i popijte.

Za najbolje rezultate, režim prehrane obogaćen caricom papajom provodite MINIMALNO 3 DANA! Pazite da tijekom ovog procesa izbjegavate šećer i nezdrave obroke. Preporučljivo je i da prehranu ograničite na voće, mahunarke i ostalo povrće!

Detoksikacija organizma

Na što treba pripaziti prije detoksikacije caricom papajom?

Provjerite jeste li svjesni nuspojava prije nego počnete s terapijom caricom papajom, pogotovo ako imate čir na želucu ili druge probavne probleme.

Trudnice i oni koje uzimaju lijekove za razrjeđivanje krvi također moraju biti oprezni s doziranjem čaja ili praha carice papaje, pa je najbolje da se posavjetujete sa svojim liječnikom prije nego počnete.

Osim carice papaje, naše proizvode obogaćuje i niz drugih korisnih biljaka!