Papaja smoothie za idealnu težinu i lijepu kožu!

Papaja smoothie s dodatkom Carice papaje Natura Vita web shop

Stalno ste u potrazi za ukusnim i jednostavnim receptima koji su prije svega zdravi? Isprobajte papaja smoothie koji možete napraviti u trenu, s jednostavnim sastojcima koje možete pronaći u svojoj omiljenoj trgovini. Zdrava prehrana ne mora biti komplicirana da bi donijela niz benefita za vaše zdravlje, ljepotu i mentalno stanje. U nastavku pročitajte recept za smoothie i koje sve prednosti vam donosi konzumiranje papaje.

Papaja svojim bogatim sastavom utječe na cijeli niz procesa koji su odgovorni za pravilan rad metabolizma što utječe na razinu šećera i kolesterola u krvi te tjelesnu težinu. Konzumiranjem papaje osigurat ćete sve hranjive tvari koje su potrebne koži za pojačanu proizvodnju kolagena. Razina kolagena u koži s godinama opada te koža gubi na elastičnosti i dolazi do pojave bora. Papaja će kožu učiniti hidratiziranom, zaglađenom i mekom na dodir.

Papaja smoothie za učinkovit gubitak kilograma

Papaja je bogata namirnica, zbog svog sastava učinkovito djeluje na cijeli niz procesa u organizmu koji su zaduženi za regulaciju tjelesne težine. Želite li izgubiti kilograme na zdrav način koji će osigurati pravilan rad organizma, onda je ovo voće idealan odabir.

Snižava kolesterol – vlakna, antioksidansi i vitamin C utječu na stijenke arterija koje postaju otporne na nakupljanje masnoća.

Ubrzava metabolizam – vlakna i enzim papain pomažu jetri u preradi zasićenih masnoća koja nisu dobre za zdravlje i rad organizma.

Pomaže u gubitku kilograma – papaja je bogata vlaknima te u isto vrijeme ima nizak postotak kalorija. Visoki udio vlakana osigurava osjećaj sitosti kroz dan.

Diabetes friendly – nizak glikemijski indeks omogućuje osobama koje imaju probleme s dijabetesom konzumiranje papaje bez straha od utjecaja na razinu šećera u krvi.

Papaja smoothie koji ne utječe na razinu šećera u krvi

Papaja smoothie za besprijekoran ten

Stres ima direktan utjecaj na pojavu znakova starenja na koži. Kako biste smanjili razinu stresa u organizmu isprobajte smoothie od papaje, ananasa i banane.

Kako papaja utječe na znakove starenja?

Vitamin A – osigurava snažnu i sjajnu kosu te ubrzava rast

Vitamin C – reducira upalna stanja na koži i utječe na zdravlje kože

Vitamin E – zaglađuje kožu i čini ju sjajnom te hidratiziranom

Papaja smoothie ukusan međuobrok za ljepotu i zdravlje!

 

 

Prah od carice papaje Natura Vita web shop

Recept za papaja smoothie:

 • 135 grama svježe narezane papaje
 • 135 grama svježe narezanog ananasa
 • 1 banana
 • 1 čajna žličica đumbira
 • 1 čajna žličica soka limete
 • 235 mililitara bademovog mlijeka
 • usitnjeni led

Sve sastojke stavite u blender i usitnite. Omjere ananasa i banane možete mijenjati ovisno o vašem ukusu. Ako ne volite bademovo mlijeko zamijenite ga grčkim jogurtom. Đumbir možete zamijeniti cimetom. Papaju ostavite kao bazu za smoothie, ananas možete mijenjati jabukama, narančama, mangom i drugim voćem koje volite.

Kombinacija papaje i banane reducira količinu šećera u organizmu te utječe na količinu kalorija.

Papaja mjesec

Želite reducirati tjelesnu težinu? Smanjite količinu unosa masnoća u organizam na mjesec dana i uvrstite papaja smoothie u svoju svakodnevnu prehranu. Na zdrav način ćete potaknuti procese u organizmu koji su zaduženi za gubitak kilograma i regulirati razinu šećera te kolesterola u krvi.

Rezultat:

 • reducirana tjelesna težina
 • stabilizirana razina šećera u krvi
 • snižen nivo kolesterola
 • čisti ten i snažnija kosa

Papaja nije vaše voće?

Naši proizvodi na bazi papaje imaju isti učinak kao i plod. Ako vam iz nekog razloga tekstura ili okus papaje ne odgovaraju no želite isprobati smoothie, papaju u receptu zamijenite jednom čajnom žličicom praha od papaje. Prah sušenog lista papaje u svom sastavu je zbog načina obrade zadržao nutrijente odgovorne za poticanje procesa u organizmu.

Carica Papaja

Carica papaja je jedna od mnogih vrsta voćke papaje koja ima najbolji nutritivni sastav te ljekovita svojstva za ljudski organizam. Želite li isprobati učinak papaje na svoj organizam dodajte caricu papaju svom omiljenom smoothieju i uskoro ćete vidjeti promjene! Prah papaje možete dodati u sok, čaj, smoothie ili drugi omiljeni napitak.

Isprobajte prah od papaje u vašem idućem međuobroku!