Šećer – ne možete bez njega? Rješenje je u cjelovitom holističkom pristupu!

Šećer - riješite se slatkog uz Natura Vita savjete! (3)

Moramo priznati da svi volimo slatko. No šećer nije samo u kolačima, slatkišima i drugim slasticama koje nam padaju na pamet. Šećer se nalazi u velikoj većini prehrambenih proizvoda i napitaka koje svakodnevno konzumiramo. Čak i u kruhu koji kupujete u svojoj omiljenoj pekarnici! Želite znati kako smanjiti želju za slatkim? Pročitajte u nastavku…

Razinu energije povezujemo s grickalicama, sokovima i zaslađenom kavom, jeste li primijetili da nikada ne možete stati nakon samo jedne kockice čokolade? To je zato što šećer stvara ovisnost u organizmu. Osim toga, šećer vam pruža nagli skok energije koji je kratkotrajan i uskoro ćete se opet osjećati umorno i željeti još više šećera u nekom drugom obliku.

Šećer i hormoni

Šećer utječe na povećanje razina serotonina i endorfina u organizmu, a koji su zaduženi za raspoloženje te imaju opuštajući učinak na organizam. Masna, slana i slatka hrana potiču mozak na ispuštanje endogenih opioida koji na organizam utječu kao heroin.

Ne znate kako da se izborite sa svojom željom za slatkim? Pročitajte naše jednostavne savjete uz koje vam donosimo i proizvode koji će utjecati na vašu slatku ovisnost. Holističkim pristupom utjecat ćemo na vaš cjelokupni organizam, na duh i na tijelo kako bi smanjili količinu unosa šećera u organizam.

Šećer – regulacija razine šećera u krvi

Razina šećera u krvi ovisi o različitim faktorima, te kroz dan može varirati. Upravo variranje razine šećera u krvi može se očitovati željom za slatkim. Niska razina šećera očituje se padom energije i snažnom željom za slatkim.

Kako spriječiti oscilacije u razini šećera u krvi

Ne preskačite obroke – u pravilu, doručak bi trebao biti u vremenu od sat vremena od buđenja. Razina šećera je ujutro niska, stoga je potrebno pojesti nutritivno bogat i zdrav doručak kako bi se razina šećera i inzulina u krvi regulirala.

Kako bi si olakšali odabir, u svoj omiljeni napitak dodajte prah od carice papaje. Carica papaja utječe na zdravu razinu šećera u krvi i pomoći će vam održati razinu energije kroz dan.

Potraži ovdje: Prah od carice papaje

Šećer - riješite se slatkog uz Natura Vita savjete! (2)

San je bitan za zdravlje

Nedovoljna količina sna ili isprekidano spavanje mogu utjecati na razinu energije i raspoloženje te će u organizmu izazvati želju za slatkim. Odrasla osoba bi trebala spavati 7 do 9 sati. Često to nije moguće iz raznih razloga.

Rituali za kvalitetan san

Kvalitetna i dostatna količina sna utječe na razinu energije, fokusiranost i pamćenje te na raspoloženje ali i na cjelokupno zdravlje organizma. Imate osjećaj da nemate dovoljno vremena za san i odmor, pod stresom ste i dugo ne možete zaspati ili vam je san isprekidan i nemiran?

Šalica čaja prije spavanja utjecat će na vas. Naš čaj Miran san dizajniran je kako bi opustio vaš um i tijelo pažljivim odabirom biljaka koje imaju umirujući učinak na cijeli organizam.

Potraži ovdje: Miran san čaj

Smanjite želju za slatkim uz naše Nova Vita proizvode!

Smanjite razinu stresa

Stresne situacije su svakodnevno oko nas, utječu na raspoloženje, san, i mogu stvoriti cijeli niz zdravstvenih poteškoća. Stres direktno utječe na želju za slatkom, slanom i masnom hranom koja utječe na raspoloženje i energiju.

Život u harmoniji

Dan započnite meditacijom, vježbama zahvalnosti. Ako su vaša jutra užurbana pripremite popis, radne zadatke, odjeću, dokumente večer prije kako bi jutro mogli započeti bez stresa i napetosti. Odvojite nekoliko minuta u poslovnom danu za odmor i zdrav te balansiran obrok.

Uz doručak i večeru konzumirajte tinkturu Tibetanske kapi života koja će utjecati na imunitet, razinu energije, ali i umanjiti stres, te će vam pomoći da se opustite i fokusirate na bitne trenutke u danu.

Potraži ovdje: Tibetanske kapi života

Uz naših nekoliko jednostavnih savjeta i proizvoda osjetit ćete promjenu u količini energije i raspoloženju te fokusiranosti, i učinkovito ćete smanjiti unos slatkih namirnica u organizam. No, jedna kockica čokolade je i dalje dozvoljena!